Duurste ziekenhuiskamer van Vlaanderen vind je in Halle

vrij 30 nov 2018

Volgens de nieuwe ziekenhuisbarometer van de Socialistische Mutualiteiten is de duurste eenpersoonskamer van Vlaanderen te vinden in het Sint-Maria ziekenhuis in Halle. Twee van de tien duurste eenpersoonskamers van Vlaanderen bevinden zich in onze regio. De ziekenhuizen in Brussel zijn nog duurder. Dat schrijft De Standaard.

Reden voor de stijgende prijzen zijn de hoge ereloonsupplementen die artsen moeten aanrekenen aan patiënten die kiezen voor een eenpersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost daardoor in ons land 7,5 keer meer dan een twee- of meerpersoonskamer.

In Sint-Maria in Halle rekent een arts 193 procent aan ereloonsupplementen voor wie een eenpersoonskamer neemt. Daarmee staat het ziekenhuis op de de eerste en duurste plaats van de nieuwe ziekenhuisbarometer van de Socialistische Mutualiteiten. De tweede en derde duurste ziekenhuizen van Vlaanderen bevinden zich in de provincie Antwerpen.

Op plaats vier staat AZ Jan Portaels in Vilvoorde, waar artsen 148 procent aan ereloonsupplementen aanrekenen. De Top-5 wordt vervolledigd door alweer een ziekenhuis in Antwerpen.

De Socialistische Mutualiteiten raden patiënten aan om een twee- of meerpersoonskamer te kiezen. Die zijn de ‘veiligste’, omdat artsen daar geen supplementen mogen aanrekenen. Ook raden ze aan je goed te informeren over de dekking van je hospitalisatieverzekering.