Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eén Kapelse school blijft gesloten tot herfstvakantie

Eén Kapelse school blijft gesloten tot herfstvakantie

In Kapelle-op-den-Bos blijft Vrije Basisschool Karamba ook deze week gesloten. Na een testronde werden negentien coronabesmettingen vastgesteld in de lagere school uit Ramsdonk. Bijna alle leerlingen van basisscholen De Pepel en De Kiem kunnen wel opnieuw naar school.

Acht leerkrachten van Vrije Basisschool Karamba uit Ramsdonk testten vorige week positief op COVID-19. De school bleef daardoor gesloten op vrijdag. Ook in basisscholen De Pepel en De Kiem werd geen les gegeven. De leerkrachten van de drie scholen hadden op maandag samengezeten tijdens een pedagogische studiedag van de Kobos-scholengroep.

Dit weekend werden de kleuters, leerlingen en leerkrachten van Karamba getest. “Tien leerkrachten en medewerkers en negen leerlingen legden een positieve test af”, vertelt schepen van Onderwijs Lena Ghysels. “Daardoor zullen de lessen pas na de herfstvakantie hernemen. Donderdag worden alle hoogrisicocontacten opnieuw getest om te bepalen of de kinderen tijdens de vakantie naar de Buitenschoolse Kinderopvang mogen.” De leerlingen van basisschool Karamba krijgen deze week afstandsonderwijs.

De andere twee basisscholen van de Kobos-scholengroep konden vandaag wel openen. “In De Pepel is één leerkracht in isolatie en moeten de kinderen van de tweede kleuterklas thuisblijven. In De Kiem blijft de peuterklas uit voorzorg gesloten”, besluit Ghysels.

Foto: Google Maps Streetview 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.