alcohol3.jpg

Eerste alcoholmeter van Vlaams-Brabant in danscafé Hoeilaart

woe 31 dec 2014

Café Dreams in Hoeilaart pakt net voor de jaarwisseling uit met een primeur. Het heeft als eerste café in Vlaams-Brabant een alcoholmeter geplaatst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De 'Alcometer' waarschuwt de gebruikers als die te veel gedronken hebben.

De klanten van Café Dreams kunnen voortaan controleren of ze geen glaasje te veel op hebben voor ze vertrekken. In het midden van het danscafé hangt nu een Alcometer. Wie wil weten hoeveel promiller er in zijn lijf zit, moet wel twee euro in de Alcometer steken en vervolgens op een rietje blazen. Dirk Jacquet, uitbater van Café Dreams, is een tevreden man. De meter kost hem niets, integendeel; Een deel van de winst van de machine is voor de uitbater. Door hem centraal in zijn café te plaatsen, hoopt hij optimaal gebruik te maken van de sociale controle. 

Dat precies een café in Hoeilaart deze primeur krijgt, is geen toeval. Fred Prevost, de exclusieve verdeler van de alcoholmeters in ons land, is zelf een Hoeilander. Daarbij komt nog dat er in Hoeilaart sinds enkele maanden een nieuw alcoholbeleid van kracht is. De nadruk ligt daarin op sensibilisering. Jeugdschepen Joris Pijpen is dan ook tevreden met de komst van zo'n alcoholmeter. Hij deed trouwens zelf als eerste de test. Die overigens negatief was.