Eerste beelden Urbanus-tekenfilm

din 23 okt 2018

De eerste beelden van 'Urbanus: de Vuilnisheld' zijn vrijgegeven. De animatiefilm van de Tollembeekse komiek komt eind februari in de bioscoopzalen. Afgaand op de trailer, is de film doorspekt met de typisch absurde humor van Urbanus.

De film speelt zich af in het dorpje Tollembeek, met de figuren uit de strips van Urbanus en Willy Linthout. De volwassenen van Tollembeek sluiten een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): Igor mag gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek gedurende een jaar en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden.

Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy. Maar uiteraard loopt alles in het honderd en de kinderen komen in opstand tegen het plan van de volwassenen.

Het wordt een mix van ondeugende humor en kwajongensstreken die jong en oud aanspreekt. Voor de stemmen heeft de film een indrukwekkende cast verzameld. Naast Urbanus nemen ook Sven De Ridder, Ben Segers, Frances Lefebure, Sien Eggers, Ron Cornet, Pieter Embrechts, Ludo Hellinx, Dimitri Leue, Koen Van Impe en Tom Van Dyck een stem voor hun rekening.