hondentoilet2.jpg

Eerste ondergrondse hondentoiletten van het land staan in Affligem

maa 27 jul 2015

Affligem plaatst op 5 locaties in de gemeente ondergrondse hondentoiletten. Het gaat om een primeur voor ons land.

Poep op de stoep is één van de grootste ergernissen, ook in Affligem. Daarom plaatst de gemeente momenteel op 5 verschillende locaties ondergrondse hondentoiletten. Dat is het geval aan de Rozenlaan, de Tulpenlaan, de Denderweg en de Mattein. In Essene worden er hondentoiletten neergepoot aan de Pelink en de Bocht. Goed voor een investering van zo’n 8000 euro.

Mosterd gehaald in Nederland

De mosterd voor dit initiatief ging Affligem halen in Nederland. Het verschil met de hondenpoepbuizen aan de kust en hondentoiletten in andere gemeenten, is dat de Affligemse hondentoilet een septische put bevat van zo’n 900 liter die aangesloten is op de riolering. Deze hondentoiletten zijn dus zo goed als onderhoudsvrij en milieuvriendelijk. Ook andere Vlaamse gemeenten hebben intussen interesse getoond.

Wel moeten de baasjes voor deze toilet afbreekbare hondenpoepzakjes gebruiken. Deze zijn te verkrijgen bij zo’n 10 handelaars, dierenartsen en hondensalons.

Overtreders riskeren GAS-boete van 250 euro

Deze week start er een flyeractie waarin de inwoners geïnformeerd zullen worden over het gebruik van deze hondentoiletten en de locaties waar je ze kan terugvinden. Voortaan zal Affligem wel strenger optreden tegen overtreders. Baasjes die hun hondenpoep niet verwijderen van de straat, riskeren voortaan een GAS-boete van 250 euro. 

Wie op zoek is naar een verkooppunt van bio-afbreekbare hondenpoepzakjes kan alvast terecht op volgende gemeentelijke website:
http://www.affligem.be/Affligem/Nederlands/Leven/leefmilieu/milieuvriendelijke-hondentoiletten/page.aspx/1002