Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Emotionele reacties bij rouwregister Lies Lefever in Cultuurcentrum Asse

Emotionele reacties bij rouwregister Lies Lefever in Cultuurcentrum Asse

In de foyer van het Cultuurcentrum van Asse ligt sinds vanmorgen een rouwregister voor comédienne Lies Lefever die woensdagavond door een ongelukkige val om het leven kwam. Ze was amper 37 jaar. Uit de boodschappen die in het rouwregister worden neergeschreven, klinkt duidelijk dat ze een grote leegte nalaat, zowel bij kennissen en vrienden als bij haar publiek.

Op de middag zit een ingetogen groepje leerlingen van Middenschool Vijverbeek rond het rouwregister voor Lies Lefever. Het zijn de klasgenoten van Kobe, de oudste zoon van Lies, Om beurten schrijven ze woorden van medeleven en troost in het rouwregister. Ook vrienden en kennissen  van de artieste uit Asse die zo onverwacht en op zo'n jonge leeftijd om het leven kwam, proberen hun emoties onder woorden te brengen. Maar ook wie Lies Lefever enkel kent van haar optredens is diep onder de indruk van haar overlijden. 

Het rouwregister is morgennamiddag van 14 tot 18 uur nog toegankelijk in het Cultuurcentrum. Maandag is het centrum open vanaf 8u30.