knipsel.png

Enkelband voor moordenaar Kitty, ouders en politievakbond woedend

zon 23 sep 2018

Eén van de moordenaars van Kitty Van Nieuwenhuysen, de agente die in 2007 in Lot werd doodgeschoten, krijgt een elektronische enkelband. De ouders van de vermoorde agente reageren ontgoocheld. Ook de vakbond ACV Politie reageert 'verbolgen' op het nieuws.

Het gaat om Nourredine Cheikhni, één van de daders die 6 jaar geleden samen met 2 andere daders van Nood-Afrikaanse origine werd veroordeeld tot 30 jaar cel voor de moord op de 23-jarige Kitty Van Nieuwenhuysen. De 3 daders openden het vuur op de Beerselse agente en haar collega's bij een interventie in Lot (Beersel) in december 2017. De agente kwam daarbij om.

Begin dit jaar diende Cheikhni al een aanvraag in om vervroegd vrij te komen. Hij wordt nu, na één derde van zijn straf te hebben uitgezeten, onder elektronisch toezicht geplaatst. De ouders van KItty Van Nieuwenhuysen zijn het daar absoluut niet mee eens. Zij beschouwen de beslissing als 'een slag in hun gezicht.'

ACV Politie schaart zich achter de ouders. Volgens de vakbond is het ongeloof over de beslissing 'zeer groot'. "Een regelrechte schande en het toont aan hoe veel het leven van een politieagent waard is voor de strafuitvoeringsrechtbank", zegt de vakbond.