Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ereschepen Freddy Segers uit Roosdaal onverwacht overleden

Ereschepen Freddy Segers uit Roosdaal onverwacht overleden

In Roosdaal is ereschepen en eregemeenteraadslid Freddy Segers (CD&V) onverwacht overleden. De 65-jarige politicus overleed zaterdag in het ziekenhuis van Aalst aan de gevolgen van een hartaanval.

De schepen was 25 jaar actief in de Roosdaalse politiek. Hij begon zijn politieke loopbaan in 1989 als gemeenteraadslid en sinds 1995 was hij achtereenvolgens schepen van Milieu, Sport, Middenstand, Senioren en Financiën. Sinds de laatste verkiezingen was hij ook schepen van openbare werken (nieuwe projecten).

“Binnen het gemeentebestuur kenden we ereschepen Segers als een man met het hart op de tong en een echte volksfiguur. Om die reden vraagt het gemeentebestuur om een periode van ingetogenheid en rust, dit uit respect voor het verdriet van de familie en vele vrienden van de talrijke verenigingen waarin Freddy zich engageerde. Zo last CD&V-Roosdaal de gespreksavond met Wouter Beke van dinsdag af”, aldus de CD&V in Roosdaal in een mededeling. Segers was onder meer actief in de Chiro en de KWB van Roosdaal en was ook de bezieler van de Sneukeltocht voor Kom op Tegen Kanker.

Vorig jaar nam Freddy Segers ontslag uit de gemeentepolitiek. Onlangs werd hij met succes geopereerd aan een kankertumor. Maar zaterdag overleed hij aan de gevolgen van een hartfalen in het ziekenhuis van Aalst.

In het gemeentehuis zal een rouwregister geopend worden en de vlaggen worden halfstok gehangen. De uitvaart vindt zaterdag om 10u plaats in de Sint-Gaugericuskerk van Pamel. (foto: gemeente Roosdaal)