eric_van_rompuy.jpg

Eric Van Rompuy teruggefloten door Wouter Beke

maa 16 maa 2015

Federaal Volksvertegenwoordiger Eric Van Rompuy uit Zaventem lijkt onder vuur te liggen in zijn eigen partij CD&V. Van Rompuy verweet premier Charles Michel in zijn jongste blog zwak leiderschap en dat hoort zijn eigen partij niet graag. CD&V-voorzitter Wouter Beke fluit Van Rompuy terug.

Eric Van Rompuy had gisteren iets te vieren: de tiende verjaardag van zijn blog. Van Rompuy neemt nooit een blad voor de mond en dat deed hij in die verjaardagsblog ook niet. Hij ventileerde zijn ongenoegen over de gang van zaken in de huidige federale regeringsploeg. Vooral premier Charles Michel moest het ontgelden in een opmerkelijke sneer:

'CD&V verwacht van Charles Michel dat hij  als Premier meer zijn nek uitsteekt en niet steeds de kastanjes uit het vuur laat halen door Kris Peeters. (...) Michel moet ook duidelijker tonen dat deze regering geen dictaten te ontvangen heeft vanuit  Antwerpen. Dat getoeter vanop ’t Schoon Verdiep moet ophouden.'

Van Rompuy schrijft het allemaal alsof zijn mening gedragen wordt door de hele partij, maar dat zint CD&V-voorzitter Wouter Beke allerminst. De CD&V-top zit duidelijk verveeld met de uitlatingen van 'brombeer' Van Rompuy. Beke neemt afstand van de uitspraken en fluit Van Rompuy terug.