betoging.jpg

Ernstige hinder verwacht bij spoor, bus, metro en post

din 21 apr 2015

De oproep van de socialistische vakbond aan de openbare sector om morgen te staken zal overal voelbaar zijn. Zowel op de trein, de bus, de metro als bij de post zal de dienstverlening verstoord zijn.

De overheidsvakbond ACOD hekelt de aanhoudende besparingen bij de openbare diensten en het gebrek aan investeringen. “Daardoor is de werkdruk onhoudbaar geworden en ook de burgers krijgen niet langer de kwaliteitsvolle dienstverlening waar ze recht op hebben”, aldus ACOD-voorzitter Chris Reniers. Ook de hervorming van de statuten en de pensioenen van ambtenaren liggen zwaar op de maag. De socialistische vakbond waarschuwt dat de actie voelbaar zal zijn in alle sectoren.

Bij de Brusselse vervoersmaatschappij de MIVB en De Lijn verwacht men heel wat hinder. Reizigers worden alvast aangeraden om voor het vertrek eerst www.mivb.be of www.delijn.be te raadplegen waar de hinder per lijn  zal worden weergegeven.

Ook de NMBS liet gisteren al weten dat reizigers best uitkijken naar een alternatief om op het werk te geraken. Want bij het spoor wordt de actie ook gesteund door de christelijke vakbond. ACV-leden die willen meestaken zullen immers gedekt worden. Alle hinder zal vanaf vanavond 22u gecommuniceerd worden via www.belgianrail.be

Ook bij de post staat de socialistische vakbond zeer sterk en zal de hinder voelbaar zijn.

Het is echter nog niet duidelijk wat het gevolg van de oproep zal zijn bij de kinderopvang, de scholen, de VRT, de gemeentebesturen en de Vlaamse- en federale overheidsdiensten.