eurostadion7.jpg

Eurostadion stap dichterbij

vrij 28 okt 2016

Komt het Eurostadion er dan toch? De Vlaamse administratie heeft alvast het milieueffectenrapport (MER) voor het voetbalstadion op Parking C aan de Heizel goedgekeurd. Bouwheer Ghelamco kan nu een bouwvergunning aanvragen bij de gemeente Grimbergen en een milieuvergunning bij de provincie Vlaams-Brabant.

Op 10 augustus werd het MER-dossier een eerste keer ingediend. Vlak voordat de administratie zich zou uitspreken, trok Ghelamco het dossier terug om verduidelijkingen aan te brengen. Binnen de tien dagen na de tweede indiening (18 oktober) heeft de administratie groen licht gegeven. Ghelamco zou vooral de mobiliteit extra hebben toegelicht.

Het is de gemeente Grimbergen die nu de bouwvergunning moet afleveren. Daar blijft de vraag of het probleem van de buurtweg opgelost geraakt? De buurtweg loopt dwars door Parking C. Zolang de weg niet is afgeschaft, kan Grimbergen geen bouwvergunning afleveren. Volgens Marleen Mertens, de burgemeester van Grimbergen, betekent dat niet dat het project vertraging zal oplopen want de bouwvergunning kan behandeld worden terwijl er gewerkt wordt aan de afschaffing van de buurtweg.

De aanvraag van de milieuvergunning moet gebeuren bij de Bestendige Deputatie van Vlaams-Brabant. Bij beroep komt het dossier terecht bij Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege.