Ex-werknemer wou met brandbom ontslag in brasserie Bijgaarden wreken

don 30 apr 2015

Eén van de verdachten van de brandstichtingen in Dilbeek, is een ex-werknemer van brasserie Bijgaarden. Met een brandbom wou hij zijn ontslag wreken.

Brasserie Bijgaarden werd de voorbije weken getroffen door 2 brandstichtingen. Zo werd er op 8 april een brandbom gegooid naar de zaak. De fles met benzine kwam op het terras terecht waardoor een pergola vuur vatte. De politie heeft intussen enkele verdachten opgepakt. (Bekijk ook de reportage: ‘Vier verdachten opgepakt voor brandstichtingen in Dilbeek’)

Eén van hen is een ex-werknemer van Brasserie Bijgaarden die zijn ontslag wou wreken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Naast de brandstichtingen werden ook zeven wagens van het personeel beschadigd. De brasserie had ook enkele dreigbrieven ontvangen. De zaak zal zich daarom burgerlijke partij stellen of een klacht indienen voor alle schade en gemaakte kosten. De brasserie heeft immers ook een tijdlang bewakingsagenten van Securitas ingeschakeld die 's nachts een oogje in het zeil hielden.

Drie van de vier verdachten hebben intussen bekentenissen afgelegd. Eén van hen komt uit Dilbeek, de drie anderen zijn afkomstig uit Halle. Alle vier werden ze intussen aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van brandstichting bij nacht.