expo_wielergeschiedenis_grimbergen.png

Expo brengt wielergeschiedenis Grimbergen in beeld

vrij 31 aug 2018

In de raadzaal van het gemeentehuis van Grimbergen loopt tot maandagavond een bijzondere tentoonstelling over de geschiedenis van het wielrennen in en rond Grimbergen. Niet toevallig dit weekend, want morgen vindt in Grimbergen de jaarmarkt plaats en het hele weekend lang is er ook kermis.

Zeventig foto’s vertellen op een tijdslijn alles over de geschiedenis van het wielrennen in Grimbergen en omstreken. Van wielerverzamelaar Johan Van Win horen we dan ook wie de grootste Grimbergse wielerheld is: “Julien Van Lint uit Beigem,” zegt hij stellig. “Die heeft een aantal keren de giro betwist en reed in dienst van Roger De Vlaeminck. Als beroepsrenner kon hij bovendien zo’n vijftien keer een koers winnen.”

De tentoonstelling is er gekomen naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de Maalbeekspurters, een Grimbergse wielervereniging die als afsluiter van de kermis in Grimbergen een avondcriterium voor masters organiseert.

De grootste Grimbergse wielerheld ken je nu al, wil je ook nog andere anekdotes te horen krijgen, dan je tot maandagavond welkom in de raadzaal van het gemeentehuis van Grimbergen.