school_zuun.jpg

Extra containerklas in Zuun voor Leeuwse kleuters die uit de boot vielen

maa 22 feb 2016

De Sint-Lutgardisschhool in Zuun, bij Sint-Pieters-Leeuw, heeft in extremis een extra klascontainer laten plaatsen aan de overkant van de school. Die container was nodig om plaats te creëren voor negen kinderen die in geen enkele Leeuwse school terecht konden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

 

Dat Sint-Pieters-Leeuw met een nijpend plaatstekort kampt in zijn scholen, is al langer bekend. Eind vorige week besliste Vlaams minister van Onderwijs Crevits nog om dit en volgens jaar 3,2 miljoen euro extra te investeren in capacteitsuitbreiding, want anders stevent de gemeente af op een tekort van 350 plaatsen in 2020.

Ook nu al zijn er kinderen die geen plaats meer kregen toegewezen in een onthaalklas van één van de vele Leeuwse scholen. De directeur van de Sint-Lutgardisschool in Zuun heeft voor hen een tussenoplossing uitgewerkt. In samenwerking met de Lutgardisparochie kon de school een container plaatsen aan de overkant van de school. Het derde leerjaar verhuist naar de container, zodat er een ruimte vrijkomt op de school om extra instappertjes een plaats te geven. 

De negen kinderen die nog een plaats zochten, kunnen vandaag al starten. Door de extra klas is er in totaal zelfs ruimte voor 17 nieuwe kinderen gecreëerd. De directeur verwacht dat die plaatsen ook snel vol zullen zijn. De Lutgardisschool heeft trouwens plannen om een nieuwe school te bouwen aan het woonproject Kanaaltuinen op de grens van Ruisbroek en Zuun. De directeur hoopt dat alle instappers op termijn dan ook gewoon kunnen doorstromen naar de kleuterafdeling van die nieuwe school.