fietssnelweg.jpg

Extra geld voor fietstunnel onder Leuvensesteenweg

vrij 28 dec 2018

Vlaanderen maakt extra geld vrij voor de aanleg voor de fietstunnel onder de Leuvensesteenweg in Sint-Stevens-Woluwe. Die maakt deel uit van de aan te leggen fietssnelweg langs het Woluwedal.

Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts en Vlaams minister van Economie Philippe Muyters maken de extra middelen vrij door de EFRO-steun op te trekken tot 43 miljoen euro. Dat is een verhoging van 3,3 miljoen euro. De EFRO-steun – wat staat voor Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling - wordt gebruikt voor om te investeren in missing links langs fietssnelwegen die vaak werden uitgesteld omdat ze te duur waren.

Dankzij de extra steun kan onder meer de fietstunnel gebouwd worden onder de Leuvensesteenweg in de Zaventemse deelgemeente Sint-Stevens-Woluwe. Die fietstunnel ligt op de fietssnelweg F202, één van de belangrijke fietssnelwegprojecten die horen bij de herinrichting van de Ring rond Brussel. De fietssnelweg loopt langst de oostelijke zijde van het Woluwedal en verbindt Zaventem met Kraainem. Wanneer de tunnel gebouwd wordt, is nog niet duidelijk.