Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Extra parkeerplaatsen in Borght Grimbergen

Extra parkeerplaatsen in Borght Grimbergen

De gemeente Grimbergen voorziet meer parkeerplaatsen in Borght. Daar kampte men al met parkeerproblemen. Een aantal parkeerplaatsen moet wijken voor de aanleg van een fietsautostrade.

Binnenkort beginnen in Grimbergen de werken voor de aanleg van een fietsautostrade. Het traject zal vanaf de Verbrande Brug tot in Brussel lopen en het pad zal 4 meter breed zijn. Er komt ook een scheiding tussen de rijbaan en het fietspad. Omdat het fiestpad zo breed is, wordt de rijbaan noodgedwongen versmald en zal er ook éénrichtingsverkeer worden ingevoerd.

Aan het kanaal zijn tal van bedrijven gevestigd die tegen de fietsautostrade protesteren omdat het éénrichtingsverkeer het vlot aan- en afrijden van vrachtwagens zou kunnen bemoelijken. Bovendien moet in de buurt een aantal parkeerplaatsen sneuvelen voor de aanleg van de fietsautostrade. Om het probleem op te lossen en omdat De Borght al een tijdje met parkeerproblemen kampt, besliste de gemeente Grimbergen alvast om meer parkeerplaatsen te voorzien.