63595_politie_5.jpg

Extra politieagenten voor Dilbeek

woe 3 jun 2020

Het gemeentebestuur heeft het licht op groen gezet voor een uitbreiding van het politiekorps van Dilbeek. +Dat betekent vooral meer blauw op straat. Op termijn komet er één hoofdinspecteur en 14 inspecteurs bij. 

Het huidige personeelskader is sinds 2008 nagenoeg ongewijzigd, daar waar de gemeente Dilbeek wel een evolutie doormaakte. Volgens Politiezone Dilbeek is niet alleen de bevolking gegroeid, maar nam het aantal interventies met een derde toe en doet Dilbeekse politie meer arrestaties. "Een snel veranderende omgeving brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Daarom vroegen wij een versterking van onze operationele capaciteit aan het gemeentebestuur", aldus de politiezone.

De gemeente Dilbeek zet het licht op groen om het aantal operationele medewerkers op te trekken van 90 naar 98. "Dat betekent vooral meer blauw op straat: één hoofdinspecteur en 14 inspecteurs erbij. Het aantal commissarissen daalt van vijf naar vier en het kader van agenten laten we uitdoven. Het administratief en logistiek kader blijft ongewijzigd", besluit de politiezone.