rode_zingt2.jpg

Faciliteitengemeenten zingen Vlaamse hits

don 13 okt 2016

In gemeenschapscentrum De Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode werd gisteren n.a.v. de Week van het Nederlands een meezingsessie georganiseerd waarbij alle grote Vlaamse klassiekers de revue passeerden. Het initiatief werd eerder deze week ook al met succes georganiseerd in de faciliteitengemeenten Kraainem en Wemmel.  

Theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde gooide vorig jaar hoge ogen met ‘Gelukkig zijn’, een muzikale theaterproductie met anderstaligen. Het inspireerde muziektempel AB in Brussel tot succesvolle maandelijkse zangsessies met Nederlandstalige liedjes. Dat initiatief wordt nu hernomen in de faciliteitengemeenten.

Woensdagavond zongen in gemeenschapscentrum De Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode alle Nederlands- en anderstaligen uit volle borst de klassiekers van onder meer Will Tura, Raymond van het Groenewoud, Noordkaap en Ann Christy. Peter Schoenaerts stelde de playlist samen en pianist Hans Primusz zorgde voor de muzikale begeleiding.

Donderdagavond wordt de zangsessie hernomen in GC De Kam in Wezembeek-Oppem. Op dinsdag 18 oktober worden de stembanden een laatste maal gesmeerd in GC De Moelie in Linkebeek.