ware_broeders.jpg

Fanfare van Sinterklaas viert 125ste verjaardag in Herfelingen

don 25 mei 2017

De fanfare 'De Ware Broeders' uit Herfelingen (Herne) mag dit jaar 125 kaarsjes uitblazen. Dat wordt dit Hemelvaartweekend uitgebreid gevierd in een feesttent op de parking van het Bavocentrum. De fanfare is bij het grote publiek vooral bekend als de fanfare van Sinterklaas. Want elk jaar tijdens zijn aankomst in ons land wordt de goedheilige man opgewacht door Bart Peeters en de Ware Broeders. 

Wat begon in 1892 als een kleine fanfare met 22 muzikanten is na 125 jaar uitgegroeid tot een van de bloeiendste muziekverenigingen van de regio. Ook de gemiddelde leeftijd van de leden is bijzonder jong. Dat heeft de muziekvereniging vooral te danken aan de jeugdwerking waarin al tientallen jaren hard geïnvesteerd wordt.

Het hoeft dank ook niet te verwonderen dat De Ware Broeders het schopten tot de fanfare van Sinterklaas. Ze kregen alvast uitgebreide felicitaties van de goedheilige man en de grote Sintvriend Bart Peeters.

De 125-ste verjaardag wordt dit weekend uitgebreid gevierd van vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 in een grote feesttent op de parking van het Bavocentrum. Vrijdag wordt het feestweekend afgetrapt met een Oberbayern-avond. Zaterdag beklimmen Bram en Lennert, de Soulbrothers en dj Lisa Smolders er het podium. Op zondag is er een familiedag met heel veel animatie, een feestrestaurant en optredens van bevriende muziekmaatschappijen. De kleinkunst- en folkgroep KOKhER mag het feestweekend afronden met een uitgebreid concert. Alle info vind je op www.dewarebroeders.be

De uitgebreide geschiedenis van deze muziekmaatschappij werd trouwens ook samengevat in een uitgebreide documentaire. Die werd onlangs voorgesteld in CC Westrand Dilbeek.