gevangenis_haren_protest.png

Federaal parket opent onderzoek naar tegenstanders gevangenis Haren

din 19 mei 2015

Het federaal parket is een onderzoek gestart tegen onbekenden die bedreigingen hebben geuit tegen onder meer Brussels minister-president Vervoort en andere mensen die betrokken zijn bij de bouw van de supergevangenis in Haren.

De sfeer wordt alsmaar grimmiger. Onbekenden spoten zondagnacht graffiti op de gevel van de woning van Brussels minister-president Rudi Vervoort. Ook de gevel van een kabinetsmedewerker van Vervoort werd besmeurd met slogans tegen de gevangenis. Beiden krijgen nu politiebescherming.

Enkele maanden geleden probeerden onbekenden ook al brand te stichten in de woning van één van de architecten. Vermoed wordt dat de daders activisten zijn tegen de bouw van een nieuwe gevangenis in Haren.

Dit moet de grootste gevangenis van het land worden. De gevangenis, die plaats zal bieden aan zo'n 2000 gedetineerden, zal gebouwd worden net op de grens met Machelen.

Het federaal parket is intussen een onderzoek gestart. En dat is  weinig gebruikelijk. Want het federale parket komt enkel tussenbeide bij terrorisme of georganiseerde misdaad.

Morgen beslist de stad Brussel of ze negatief of positief adviseert voor de bouw van de gevangenis in Haren. (foto: tvbrussel)