festivhalle_0.jpg

Festivhalle houdt ermee op

din 11 feb 2020

Het gratis stadsfestival Festivhalle in Halle houdt er na zestien jaar mee op. Dat bevestigt de organisatie op sociale media. "Na vijftien mooie edities en onvergetelijke herinneringen, hebben we beslist om er op dit hoogtepunt mee te stoppen."

Een samenloop van factoren en omstandigheden hebben volgens de organisatie tot deze beslissing geleid. "Het is met zeer veel spijt en droefheid dat we moeten melden dat er voorlopig geen volgende editie van Festivhalle komt. Momenteel sluiten we niet uit dat er nog iets georganiseerd wordt, maar wat en wanneer weten we nog niet", zegt vzw Rock Monsieur, de organisatie achter Festivhalle. 

Eén van de redenen dat Festivhalle er de stekker uittrekt, zijn de alsmaar strenger wordende regeltjes. Die stuwden ook het kostenplaatje omhoog. Het extra inzetten van veiligheidsagenten kostte bijvoorbeeld 6.000 euro extra. De stad Halle, dat vijf jaren geleden de toelage voor Festivhalle halveerde naar 2.000 euro, betreurt de beslissing.

"Festivhalle heeft mee hun stempel op Halle gedrukt en wij zullen de organisatie daar altijd dankbaar voor zijn. We lieten eind 2019 weten dat we niets zouden terugschroeven, maar dat we de financiële steun ook niet konden verhogen. Naast de financiële steun heeft de stad het festival ook steeds logistiek ondersteund. Zij konden blijven rekenen op die steun, maar helaas", zegt schepen van Jeugd Dieuwertje Poté (CD&V).

Het festival mocht jaarlijks zo'n 10.000 bezoekers ontvangen. De organisatie haalde heel wat grote namen naar het Possozplein en combineerde dat met talent van eigen bodem.