ambulance.jpg

Fietser (22) uit Grimbergen overleden na aanrijding

din 17 maa 2020

Een fietser van 22 jaar uit Grimbergen is gisteravond aangereden ter hoogte van de fietsoversteekplaats op het kruispunt van de Sint-Martinuslaan en de Ravaartstraat in Peutie, bij Vilvoorde. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Het overlijden wordt bevestigd door het parket van Halle-Vilvoorde. De fietser werd nog ter plaatse gereanimeerd en in levensgevaar afgevoerd. Daar overleed hij gisteravond aan zijn verwondingen. De chauffeur, een 26-jarige man uit Kortemark, had niet gedronken. “Hij verklaarde de fietser te laat te hebben opgemerkt, nog geremd te hebben maar geen uitwijkmogelijkheden gehad te hebben”, zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

Er waren geen getuigen bij het ongeval. Veel elementen zijn dan ook nog onduidelijk. “Er werd een verkeersdeskundige aangesteld die nog verder onderzoek moet doen. De auto en fiets werden in beslag genomen voor verder onderzoek. Wel waren de lichten aan de oversteekplaats niet in werking. De fietser droeg volgens vaststelling ook geen helm", besluit Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.