fietsschool.jpg

Fietsschool leert volwassenen opnieuw fietsen

don 19 maa 2015

De provincie Vlaams-Brabant organiseert fietslessen voor volwassenen. “Kunnen fietsen lijkt vanzelfsprekend, maar niet iedereen heeft die kans gekregen”, benadrukt Marc Florquin, gedeputeerde voor Sport.

Je zou inderdaad denken dat iedereen wel kan fietsen. Maar dat is dus niet zo. En daar wil de provincie met de ‘Fietschool Vlaams-Brabant’ wat aan doen. Onder meer in Affligem, Meise, Opwijk, Vilvoorde, Asse, Sint-Pieters-Leeuw, Beersel en in Halle kunnen volwassenen zich de volgende weken de techniek van het fietsen eigen maken.  

Onderzoek van Mobiel 21 en het Netwerk tegen armoede heeft ook aangetoond dat een beperkte mobiliteit vaak verregaande gevolgen heeft. Want wie zich niet kan verplaatsen, heeft vaak ook geen toegang tot vrije tijd, medische zorg of de arbeidsmarkt. “De fiets kan een gemakkelijke en goedkope oplossing zijn om daar verandering in te brengen. De fietsschool moet er dus voor zorgen dat ook de vervoersarmoede wordt terug gedrongen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Mobiliteit.

Voor een overzicht van de fietslessen kan je terecht op www.vlaamsbrabant.be/fietsschool