Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fietstunnel vervangt spoorwegovergang

Fietstunnel vervangt spoorwegovergang

Infrabel gaat de voetgangersoverweg in de voetweg tussen de Ringlaan en de Langestraat in Asse vervangen door een fietstunnel. De spoorwegbeheerder investeert daarnaast samen met de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Asse in de aanleg van een nieuw stuk fietssnelweg.

Infrabel wil op zoveel mogelijk locaties overwegen vervangen door alternatieven. De voetgangersoversteek in de voetweg tussen de Ringlaan en de Langestraat in Asse maakt plaats voor een fietstunnel. “Dankzij deze nieuwe tunnel zullen fietsers en voetgangers op een veilige manier de spoorweg kunnen kruisen”, stelt Charlotte Verbeke, woordvoerder van Infrabel. “De tunnel heeft ook voordelen voor de veiligheid en stiptheid van de treinen”.

De werkzaamheden starten in mei. De huidige overweg zal dan afgesloten worden. Tegen de zomer van 2022 zou de tunnel klaar zijn. Infrabel investeert tegelijkertijd met de provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Asse in de aanleg van een nieuw deel van de fietssnelweg tussen Asse en Zellik. Fietsers zullen over een afstand van 1,6 kilometer langs de sporen kunnen rijden tussen de Spoorwegbaan en de N9. ​