Flanders Classic medeorganisator Gordelfestival 2018

vrij 30 maa 2018

Het Gordelfestival 2018 wordt mee georganiseerd door Flanders Classic. Vzw De Rand schreef hier een openbare aanbesteding voor uit en maakt het nieuws nu bekend. Flanders Classic staat bekend als de organisator van onder meer de Ronde van Vlaanderen. Eerder was al bekend dat ook de provincie Vlaams-Brabant de organisatie van het Gordelfestival opnieuw draagt. Ook focusgemeente Tervuren springt mee op de kar.

Totnogtoe werd het Gordelfestival georganiseerd door vzw De Rand, Sport Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant. De provincie Vlaams-Brabant blijft een trouwe partner en zw De Rand blijft de coördinator van het festival, maar geeft de fakkel op organisatorisch gebied door. Na een openbare aanbesteding zal Flanders Classic nu instaan voor de sportieve, logistieke en promotionele luiken van het evenement. Zo zal het onder meer de fiets- en wandelroutes uitwerken, instaan voor de bewegwijzering en veiligheid, de verschillende evenementenlocaties inrichten en het personeel aanleveren. De fietslus van 100 kilometer blijft behouden en zal worden open getrokken naar minder getrainde fietsers.

De topdag van het Gordelfestival 2018 vindt plaats op zondag 2 september en is in zijn huidige vorm aan de zesde editie toe. Vorig jaar namen zo’n 26.000 mensen deel aan het festival, dat het Vlaamse en groene karakter van de Rand rond Brussel in de verf wil zetten.

Read more like this