fmb-logo.jpg

FM Brussel verdwijnt uit de ether

din 9 jun 2015

FM Brussel verdwijnt eind deze maand uit de ether. Dat heeft de raad van bestuur van de vzw Vlaams-Brusselse media beslist.

Sinds begin dit jaar werden de verschillende Brusselse media, waaronder TV-Brussel en radiozender FM Brussel, ondergebracht onder de overkoepelende vzw Vlaams-Brusselse media. Maar de raad van bestuur wil de groep herstructureren en meer inzetten op televisie en online. De stadszender FM Brussel verdwijnt uit de ether. “De radiozender is niet levensvatbaar om onze opdracht te vervullen. Daarvoor is het Nederlandstalige radiolandschap te competitief”, verduidelijkt CEO Michel Tubbax.

De meerderheid van de FM Brussel medewerkers krijgt een job binnen het nieuw Vlaams-Brussels mediaplatform. Maar volgens de vakbonden sneuvelen er door de herstructurering wel degelijk 6 banen. Het personeel van FM Brussel en de Vlaams-Brusselse Media beraadt zich nog over acties.

FM Brussel ontstond in 2000 als studentenradio maar evolueerde vrij snel tot een professionele Nederlandstalige stadsradio. De radio richtte zich niet enkel tot de Brusselaars maar ook tot de inwoners van de Vlaamse Rand. 

Intussen hebben de luisteraars van FM Brussel een Facebookpagina opgericht waarin ze pleiten voor het behoud van de stadsradio.