Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Forse daling passagiersaantal op Brussels Airport, vrachtvolumes blijven toenemen

Forse daling passagiersaantal op Brussels Airport, vrachtvolumes blijven toenemen

Het aantal passagiers op Brussels Airport is ook in september fors gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vorige maand waren er slechts 15,2 % van het aantal passagiers in september 2019. Dat is geen verrassing gezien de huidige omstandigheden. Het vrachtvervoer blijft ondertussen toenemen.

In september telde de luchthaven in Zaventem in het totaal 379.303 aankomende en vertrekkende passagiers. Het aantal vertrekkende passagiers ligt lager dan het aantal aankomende passagiers door het einde van de zomervakantie. “Ook het feit dat veel bestemmingen rood kleurden, waaronder onze belangrijkste bestemming Spanje, speelt een rol bij dat verschil”, verduidelijkt woordvoerder Ihsane Chioua Lekhli. Het aantal passagiers op de luchthaven daalt met 84,8% in vergelijking met vorig jaar.

Het vrachtverkeer stijgt wel. Voor de vierde maand op rij nemen de vervoerde volumes toe. Vorige maand was dat met bijna 20% in vergelijking met september 2019. “Met die cijfers doen wij beter dan de Europese en de globale groei”, aldus Chioua Lekhli.