Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Foto van agent die slachtoffer werd tijdens aanslag Zaventem, wordt massaal gedeeld

Foto van agent die slachtoffer werd tijdens aanslag Zaventem, wordt massaal gedeeld

Een foto van Ben Bergen, een agent die zwaargewond raakte tijdens de aanslag op 22 maart in de luchthaven van Zaventem, wordt massaal gedeeld op de sociale media. Het gaat om een foto die van hem en zijn collega’s werd gemaakt tijdens het nationale defilé. Die afspraak op de nationale feestdag wou hij, ondanks zijn verwondingen, voor geen geld van de wereld missen als eerbetoon aan alle slachtoffers. 

Na de aanslag op Zaventem lag de agent, die tewerkgesteld was op de luchthaven, een tijdlang in coma. Hij onderging ook verschillende operaties. Zo werd onder meer zijn been geamputeerd. Maar Ben Bergen overleefde uiteindelijk de aanslag. Tijdens zijn herstelperiode startten zijn collega’s en vrienden een steunpagina op Facebook. Die wordt intussen gevolgd door zo’n 4.000 sympathisanten. Zijn collega’s ontwierpen ook een bijzonder T-shirt om geld in te zamelen. Met dat geld wil Ben nu zijn woning aanpassen aan zijn handicap. Van de T-shirt werden intussen al meer dan 10.000 stuks verkocht.

Ondanks de zware revalidatie vond de agent ook de moed om het nationaal defilé bij te wonen op de nationale feestdag. Op die manier wou hij  een eerbetoon brengen aan alle slachtoffers.