ba30.png

Galant belooft overleg met Noordrand over gevolgen werkzaamheden Zaventem

woe 25 maa 2015

Minister van Mobiliteit Galant gaat rond de tafel zitten met de burgemeesters van de Noordrand, Belgocontrol en Brussels Airport over de impact van de werkzaamheden deze zomer aan baan 25L/07R.

De werkzaamheden zijn gepland van 27 mei tot 7 september. Daarbij worden de asfaltlagen vernieuwd alsook de afwatering en de lichtbakens. Tijdens de werkzaamheden zaal baan 25L/07R het grootste deel van de tijd niet beschikbaar zijn.

Volgens de burgemeesters van Grimbergen, Machelen, Meise, Vilvoorde en Wemmel zal dit een aanzienlijke bijkomende hinder voor de Noordrand veroorzaken. Daarom schreven ze enkele weken geleden een brief naar bevoegd minister Galant. "Die ongerustheid is terecht", zegt volksvertegenwoordiger Sonja Becq. “Zo zullen tussen 3 augustus en 7 september (fase 2 en 3) alle nachtvertrekken van baan 25R vertrekken en vooral in een bocht naar rechts over de Noordrand worden omgeleid. Dit is onaanvaardbaar voor onze regio, die sowieso al veel vliegtuigen te verwerken krijgt”, aldus Becq. Ze roept de minister op om werk te maken van een betere spreiding tijdens de werkzaamheden.