scoutslokalen_zaventem.jpg

Geduld wordt beloond: scouts Zaventem openen nieuwe lokalen

maa 8 jul 2019

Afgelopen weekend zijn in Zaventem de nieuwe scoutslokalen ingehuldigd. De bouw was er één van lange adem. Maar liefst vijf jaar moesten de scouts van Zaventem geduld opbrengen. Zaventem investeert 1 miljoen euro in het gebouw. 

Het gebouw bestaat uit zeven lokalen die snel met elkaar kunnen verbonden worden tot één grote ruimte. Naast de scouts wordt ook de speelpleinwerking in het gebouw ondergebracht. Door de unieke bouw kunnen er ook tal van andere activiteiten van jongerenverenigingen doorgaan.

“Het gebouw telt vier garagepoorten die verbonden zijn met een overdekte buitenruimte van nog eens 250 m². Hierdoor is het mogelijk om te komen tot een functionele oppervlakte van 750 m². De overdekte buitenruimte biedt schaduw en verkoeling bij warm weer en beschutting bij regenweer”, zegt schepen van Jeugd Bart Dewandeleer.

De scouts van Zaventem zaten zelf mee aan de tekentafel en richten ook een nieuwe vzw op om het beheer van de lokalen op te volgen. "Ze investeren ook in de uitrusting van de lokalen, zoals tafels en stoelen, en zijn er zelfs in geslaagd om keukenapparatuur van het gesloten Hotel Z te bemachtigen”, besluit Dewandeleer.