Geen Humbeek Plage, maar wel een eendagsalternatief

vrij 18 jun 2021

In Humbeek in Grimbergen is er dit jaar geen tiende editie van Humbeek Plage. De organisatoren nemen het zekere voor het onzekere en zeggen dat ze in de huidige omstandigheden de veiligheid van bezoekers en medewerkers niet kunnen garanderen. Er is wel begin augustus een eendagsevenement voorzien.

Al sinds 2011 staat Humbeek Plage elke zomer garant voor een weekend vol vakantiegevoel. Door de coronacrisis zullen de fans echter nog een jaar moeten wachten om zich opnieuw aan Humbeek Plage te ontspannen. De tiende editie staat alvast gepland voor zaterdag 6 en zondag 7 augustus.

Maar omdat de coronacijfers de goeie kant blijven uitgaan, waagt de organisatie achter Humbeek Plage zich wel aan een evenement van één dag. Op zaterdag 7 augustus wordt daarom Humbeek Petanquet georganiseerd, een petanque tornooi vooro zowel de geoefende petanquer als de hobbyist. De organisatie mikt op 40 ploegen en zal hiervoor extra petanquebanen aanleggen. Bij mooi weer zullen supporters en spelers er bovendien terechtkunnen in een zomerbar voor een drankje en een hapje.  

Foto: Humbeek Plage 2018