school.png

Geen plaats voor 57 kleuters in scholen Asse

zat 14 maa 2015

De basisscholen in Asse barsten uit hun voegen. Voor volgend schooljaar zijn al 57 kleuters meer aangemeld dan er plaatsen zijn. Dat schrijft De Standaard.

 

 

De voorbije jaren is het aantal schoolkinderen al fors gestegen en werd er al steevast gekampeerd aan basisscholen in Relegem, Krokegem en Walfergem. Maar het ziet ernaar uit dat er vanaf september ook echt kinderen uit de boot zullen vallen. 

digitale inschrijvingen

Voor het schooljaar 2015-2016 verliepen de aanmeldingen voor het eerst digitaal. In totaal werden 578 kinderen aangemeld. 118 van die kinderen werden aan geen enkele school toegewezen. Al wil dat niet zeggen dat er voor hen geen plaats is. 'Veel ouders gaven bij de aanmelding maar één voorkeurschool op, zonder een tweede of derde keuze te maken', legt schepen van Onderwijs Edwin Fabri uit in De Standaard. 'Sommige van die kinderen zijn nu al ingeschreven in een andere school en kunnen daar blijven en sommige kinderen lopen school buiten Asse.'

geen plaats voor 57 kleuters

Toch wijst alles erop dat tientallen kleuters uit de boot zullen vallen. Voor 57 aangemelde kinderen uit het geboortejaar 2013 is er momenteel geen plaats. Wellicht zal dat aantal nog dalen omdat alle scholen nu nog veel plaatsen moeten reserveren voor zogenaamde 'indicatorleerlingen' (Dat zijn leerlingen die recht hebben op een schooltoelage of geplaatst zijn of rondreizende ouders hebben of een laaggeschoolde moeder hebben.) Op 14 mei kennen we het definitieve cijfer.