Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeente wil structurele oplossing voor afvalberg aan sociale appartementen

Gemeente wil structurele oplossing voor afvalberg aan sociale appartementen

De gemeente Asse wil samen met huisvestingmaatschappij Providentia op zoek gaan naar een oplossing voor de berg afval aan de sociale appartementen in de Gasthuisstraat. “We willen onze werkmannen niet telkens laten opdraven om het stort op te ruimen”, klinkt het.

Begin deze week lag er een grote berg afval met verschillende soorten afvalzakken en zelfs een afgedankte matras aan de ingang van de parking van het woonblok in de Gasthuisstraat. Het probleem deed zich al eerder voor. “Een deel van de zakken zijn niet conform met de restafvalzakken en dus nemen de afvalophalers ze niet mee tijdens hun ronde”, aldus Peter Verbiest (N-VA), schepen van Milieu en Afvalbeheer in Het Laatste Nieuws. “Het is bovendien niet duidelijk of enkel huurders hun vuilniszakken er plaatsen. Mogelijk dumpen ook sluikstorters hun afval aan de garagepoort.”

De gemeente zal de afvalberg niet meer opruimen om zo een duidelijk signaal te geven aan Providentia. De schepen hoopt om in overleg met de huisvestingsmaatschappij tot een structurele oplossing komen.​

Foto: Tom Vierendeels