Gemeenten belonen jeugdbewegingen met ontbijt

vrij 21 okt 2016

Vandaag is het de 16de dag van de jeugdbeweging. Op deze dag staat het engagement van de meer dan 40.000 leiders bij meer dan 8 jeugdbewegingen in de schijnwerpers. Asse en Londerzeel belonen hun jeugdverenigingen alvast met een ontbijt.

Iedereen die zijn uniform had aangetrokken kreeg aan het station van Londerzeel of Malderen van de jeugddienst en de jeugdadviesraad een koffiekoek met koffie, warme choco of fruitsap. Vanavond staat er vanaf 19u een kinderfuif op het programma in de cafetaria van sporthal Blauwvenne. En ’s avonds is er een stevige party voor de leiding en de leden met Woozy Trooper, Nature Heaten, DJ Seppos en DJ Fatnastic. “We doen dit omdat onze jeugdbewegingen en hun leiding dit waard zijn”, zegt Margo Willems van de jeugddienst.  Ook in Asse werden de jongeren die deel uitmaken van een jeugdbeweging, getrakteerd op een stevig ontbijt.  

Tot slot wenst ook Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz alle leiding en leden een fijne ‘Dag van de Jeugdbeweging’. En dat doet hij via onderstaand origineel filmpje.