gerecht_chappisten.png

Gerecht: bereid opnieuw de ossobuco uit #Regiokok 2018 (afl.1)

vrij 9 feb 2018

De vloerspecialisten Jimmy De Breucker en Eddy Nerinckx (Ternat) overtuigden de jury in de eerste aflevering van #Regiokok 2018 met een heerlijke ossobuco. Dat gerecht willen we jullie niet onthouden en we serveren er meteen ook enkele heerlijke wijntips bij van Châteaux Vini uit Ternat.

Ingrediënten Ossobuco:

 

Voor het vlees:

  • Kalfsschenkel
  • Bloem
  • Boter
  • Olie
  • Peper en zout

Voor de saus:

  • Ajuin
  • Wortel
  • Prei
  • Look
  • Tomaten in blik
  • Tomatenpuree
  • Bouillon
  • Olijfolie
  • Wijn
  • Kruidentuiltje

Voor de gremolata:

  • Fijngesneden platte peterselie
  • Zeste van citroen
  • Fijngeplette look
  • Extra vergine olijfolie
  • Peper en zout

 

Bereiding:

1.       Kruid het vlees met peper en zout.

2.       Wentel de kalfsschenkels door de bloem.

3.       Bak de kalsschenkels aan in een mengsel van boter en olijfolie.

4.       Snijd alle groenten in brunoise.

5.       Fruit de groenten in de olijfolie.

6.       Voeg het vlees, de kruiden en de wijn toe en laat minstens anderhalf uur zacht garen.

7.       Meng de ingrediënten voor de gremolata onder elkaar en serveer met het vlees en de groenten.

 

Wijntips

[[{"fid":"68946","viewmode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":"Wijntips","fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false},"type":"media","fielddeltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","fieldfileimagealttext[und][0][value]":"Wijntips","fieldfileimagetitletext[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Wijntips","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Aperitief:

Asolo Prosecco DOCG

Superiore

Hoofdgerecht (rode wijn)

Rosso di Montalcino 2015

San Polo