brand_lotusfabriek.jpg

Geuroverlast rond afgebrande koekjesfabriek Wolvertem

maa 6 jul 2015

In Wolvertem, een deelgemeente van Meise, wordt de site van de afgebrande Lotuskoekjesfabriek opgeruimd. De buurt heeft sinds een tijd te kampen met geurhinder. Op het terrein zijn na de brand van vorige maand verbrande suiker, bloem en eieren blijven liggen.

 

Stank en vliegen

Op 3 juni, ondertussen een maand geleden, brandde de Lotusfabriek in de Ossegemstraat in Wolvertem helemaal uit. Al een week na de brand begon de site te stinken. Tijdens de hitte van vorige week werd het geurprobleem echt erg en kwamen daar ook nog eens massaal veel vliegen bij. De omwonenden waren bij momenten genoodzaakt om hun ramen en deuren te sluiten.

Opkuis eindelijk gestart

Na een klacht van een buurtbewoner nam het gemeentebestuur contact op met Lotus, de eigenaar van het fabrieksterrein. Die heeft ondertussen dan toch de opdracht gegeven om de site op te kuisen. Het probleem zou dus vanzelf moeten opgelost geraken. 

Toekomst koekjesfabriek?

Hoe de toekomst van de fabriek en de werknemers eruitziet, is nog altijd onzeker. Wellicht zal er ten vroegste eind augusus duidelijkheid zijn.