herinrichting_itterbeek.png

Gewaagde herinrichting dorpscentrum Itterbeek stuit op verzet

woe 5 sep 2018

Al jaren wordt er gesproken over een herinrichting van het Itterbeekse dorpscentrum. Het buurtcomité Itterbeek Dorp heeft nu samen met het Itterbeekse architectenbureau Ark Studio een gewaagde make-over uitgewerkt. Al stuit het idee op verzet van handelaars.

De make-over die het architectenbureau heeft uitgewerkt, is niets minder dan gewaagd. De beton rond de kerk moet plaats ruimen voor groen. Meer zelfs, de auto wordt helemaal geweerd uit het dorpscentrum, waar een parkje zou komen volgens de plannen. Heel wat bewoners reageren enthousiast, maar enkele handelaars niet. Zij vrezen dat hun zaak zal doodbloeden.

Mogelijk nog gewaagder is de herbestemming van de Sint-Pieterskerk. De kerk werd onlangs ingehuldigd als wereldkerk. Naast de traditionele vieringen staat de kerk open voor andere activiteiten. Ark Studio wil van de kerk dan ook een plek waar je evenementen kan organiseren.

Ook architecturaal sleutelt het architectenbureau aan de kerk. Het wil de zijbeuk aan de rechterkant afbreken en de kerk deels open maken. De gemeente Dilbeek benadrukt wel dat er nog niets concreet is. 

Foto's: Ark Studio