Gewapende overval in Tommenmolen Grimbergen

zon 22 feb 2015

In Grimbergen werd vrijdagnacht een overval gepleegd op het museumcafé Tommenmolen in Grimbergen. De daders bedreigden het personeel en zo’n 20 klanten. 

Twee daders kwamen rond 23u20 de Tommenmolen binnen en riepen direct in het Frans om geld. “Ze bedreigden een kelner die net de kassa aan het natellen was. Na enkele minuten kwam er een derde gewapende man de zaak binnen en die vroeg de klanten om de gsm en portefeuille af te geven. Maar daar is niemand op in gegaan waarop het drietal er vandoor ging”, vertelt Kevin Vleminckx, de fractievoorzitter van Open VLD Grimbergen, die ook in het museumcafé aanwezig was. De buit bedroeg een kleine 200 euro, meer zat er op het ogenblik van de overval niet in de kassa.

De politie kwam massaal ter plaatse en startte meteen een zoektocht met speurhonden. Maar van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Kevin Vleminckx, die binnenkort schepen van financiën wordt, wil door de politie laten onderzoeken waar er intelligente camera’s kunnen geplaatst worden in Grimbergen. “Deze kunnen geseinde voertuigen alarmeren aan de politie en daders sneller lokaliseren. Want door de nabijheid van Brussel en de Ring is Grimbergen regelmatig het actieterrein van criminelen”, aldus Vleminckx. (foto Archief RINGtv)