jc_bhv.jpg

Gezocht in Halle-Vilvoorde: gastgezinnen voor wereldstudenten

zon 21 jun 2015

160 studenten van over heel de wereld komen eind augustus met AFS op interculturele uitwisseling naar Vlaanderen. Ze zullen hier een schooljaar lang studeren en de lokale cultuur van dichtbij ontdekken. Om hen gedurende die tijd een warme thuis te bieden, is AFS op zoek naar enkele gastvrije gezinnen in onze regio.

AFS biedt 12 gezinnen in de regio Brussel en Halle-Vilvoorde de kans om een intercultureel avontuur aan te gaan met een student uit Chili, Bolivië, Brazilië, Hongkong, Mexico, Indonesië, Turkije, Thailand, Duitsland Italië en Spanje.

“Je gezin uitbreiden met een buitenlandse gastzoon of –dochter is een boeiende en onvergetelijke ervaring. Je ontdekt elkaars gewoonten en gebruiken en de verschillen in cultuur”, verduidelijkt Marc Debruyne, voorzitter van het AFS-comité in onze regio.

Iedereen kan gastgezin worden, ongeacht de samenstelling van het gezin. De zin en de openheid om een stukje van de wereld in huis te halen, volstaan. Ook alleenstaanden of gezinnen waar de kinderen misschien al het huis uit zijn, kunnen perfect gastouder worden.

Wie interesse heeft kan zich melden via www.afsvlaanderen.be of bij de regionale gastgezinverantwoordelijke voor onze regio: debruyne.marc@telenet.be. Een AFS-vrijwilliger komt vervolgens langs voor bijkomende tekst en uitleg.