Gezocht: kasteelheer

din 21 aug 2018

Het Kasteel van Gaasbeek is op zoek naar een nieuwe huisbewaarder, zeg maar kasteelheer. Al moet je je bij het wonen in een Middeleeuws kasteel niet meteen een romantisch of sprookjesachtig luxeleventje voorstellen. Een loon krijg je evenmin, maar wel een gratis appartement met drie slaapkamers.

De bedoeling is dat je als huisbewaarder van het Kasteel van Gaasbeek boven de ingangspoort gaat wonen. Al is de baan minder sprookjesachtig dan het eerst klinkt. “Overdag ben je vrij, maar tussen 17 uur ’s avonds en 8 uur ’s ochtends mag je zeven dagen op zeven het kasteel geen minuut alleen laten,” zegt directeur van het Kasteel van Gaasbeek Luc Vanackere.

De kasteelheer kan dus overdag een job hebben, maar moet dus vooral een huismus zijn. De job is ook niet voor angsthazen. “Je moet lef hebben om ’s nachts alleen op ronde te gaan in het grote kasteel om de grote, verlaten en donkere zalen te controleren. Bovendien moet de huisbewaarder iedereen die ’s avonds langskomt, registreren,” zegt Vanackere.

Verder ook op de takenlijst: de vlaggen hijsen en voederen van de pauwen op de binnenplaats.