Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gouverneur verplicht iedereen in Vlaams-Brabant om mondmasker op zak te hebben

Gouverneur verplicht iedereen in Vlaams-Brabant om mondmasker op zak te hebben

In Vlaams-Brabant moet je voortaan altijd een mondmasker op zak hebben. Dat heeft provinciegouverneur Lodewijk De Witte beslist. Verschillende gemeentes voerden de mondmaskerplicht in op plaatsen waar het risico op de verspreiding van het virus groot is. “De uitvlucht dat je geen mondmasker kan dragen omdat je er geen bij je hebt, behoort met deze beslissing tot de verleden tijd”, laat gouverneur Lodewijk De Witte weten.

Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt. Verschillende gemeenten in Vlaams-Brabant overschrijden de drempelwaarde van 20 besmettingen op 100.000 inwoners. Op verschillende plaatsen moet een mondmasker gedragen worden.  “Mensen komen wel eens voor onvoorziene situaties te staan waarbij ze plots het mondmasker nodig hebben”, legt provinciegouverneur Lodewijk De Witte uit. “Daarom zijn burgers in Vlaams-Brabant vanaf nu altijd verplicht om een mondmasker bij zich te hebben.”

De politie gaat niet extra controleren. “We willen vooral een duidelijke boodschap geven dat discussies waarbij burgers hun mondmasker niet dragen omdat ze er geen op zak hebben niet langer aan de orde zijn”, zegt De Witte. Het is niet verplicht om het mondmasker overal te dragen.