expo_woi_halle.png

Gratis expo toont Hals oorlogsverleden

vrij 7 sep 2018

In Halle kan je tot eind november de tentoonstelling ‘Erfgoed uit Halle en omstreken op Duitse negatieven (1917-1918)’ gaan bezichtigen. Halle laat de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog niet onopgemerkt voorbijgaan.

Op drie locaties in Halle hangen tot eind november foto’s van oorlogserfgoed. Op de Grote Markt, op het Kardinaal Cardijnplein en in de Basiliek van Halle hangen foto’s die de bezoekers of voorbijgangers doen stilstaan bij het Halse oorlogsverleden.

Net honderd jaar geleden trokken dertig Duitse kunsthistorici, fotografen en architecten door het hele land met een uitzonderlijk project. Ze namen meer dan 10.000 foto’s van ons erfgoed: kerken, begijnhoven, kastelen, kunstwerken, burgerwoningen, interieurs en gedenktekens. Hun negatieven, allemaal glazen platen, vormen nu een unieke kunstschat. Een deel van die schat is nu te bewonderen op de tentoonstelling in Halle.

De expo is doorlopend open, behalve het stuk in de basiliek. Daar kan je op weekdagen van 9u30 tot 18 uur terecht en op zondag van 11 tot 17 uur.