distributiecentrum.png

Grimbergen en Vilvoorde tegen nieuw distributiecentrum

don 30 aug 2018

In Grimbergen en Vilvoorde is er onrust over de komst van een distributiecentrum langs het zeekanaal Brussel-Schelde. Beide gemeenten gaven een negatief advies, maar de beslissing ligt bij Minister van Omgeving Joke Schauvliege.

Het bedrijf Goodman Logistics heeft zijn zinnen gezet op een groot distributiecentrum aan de Darse, een zijarm van het zeekanaal. Het beoogde terrein is 14 hectare groot en ligt op het snijpunt van beide gemeenten. Er zouden 86 laad- en loskades komen voor vrachtwagens.

Burgemeesters Hans Bonte (sp.a) van Vilvoorde en Marleen Mertens van Grimbergen (CD&V) maken zich zorgen at bang dat een laatste stukje groen langs het Kanaal zal verdwijnen en vrezen voor nog grotere mobiliteitsdruk.  

Beide gemeenten gaven een negatief advies voor de bouw van het centrum en werden daarin bijgetreden door de bestendige deputatie van de provincie Vlaams-Brabant. Bonte blijft ongerust omdat de Vlaamse Omgevingsvergunningscommissie het licht nu wèl op groen wil zetten. Minister van Omgeving, Joke Schauvliege zal nu de knoop moeten doorhakken. Haar beslissing wordt verwacht op 11 september.