Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergen lijst vrije plaatsen basisscholen op

Grimbergen lijst vrije plaatsen basisscholen op

Wie nog een plaats zoekt in een basisschool in Grimbergen, kan vlak voor de start van het nieuwe schooljaar de beschikbare plaatsen raadplegen via een website. Dat laat het gemeentebestuur weten. Zo zijn er voor de allerkleinsten nog meer dan 40 plaatsen te vinden op het Grimbergse grondgebied.

Grimbergen werkte het voorbije jaar voor het eerst met een digitaal aanmeldingssysteem om kinderen voor het komende schooljaar in te schrijven in het basisonderwijs. “Op die manier werd kamperen voor schoolpoorten vermeden,” aldus schepen van Onderwijs Karlijne van Bree. “Plaatsen werden toegewezen op basis van de schoolkeuze van de ouders en de afstand tussen hun woonplaats en de gekozen scholen.”

Op 29 maart 2019 waren er op die manier 666 kinderen aangemeld, onder hen 409 peuters voor de instapklasjes. Nu alle inschrijvingen verwerkt zijn en de vrije inschrijvingsperiode nog loopt, lijstte de gemeente alle beschikbare plaatsen in Grimbergse scholen op. Voor de instappers zijn dat er meer dan 40. Drie scholen hebben in het totaal ook nog 10 plaatsen voor kinderen die naar het eerste leerjaar gaan. 

Wie nog een plaats zoekt voor zijn of haar kind krijgt op deze website een overzicht. Om een kind in te schrijven maak je een afspraak met de school van je keuze.