Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergen moedigt handelaars aan om Nederlands te spreken met anderstaligen

Grimbergen moedigt handelaars aan om Nederlands te spreken met anderstaligen

De gemeente Grimbergen vraagt aan handelaars en uitbaters van cafés en restaurants om Nederlands te spreken met anderstaligen die een cursus Nederlands volgen. “Op die manier bieden ze de cursisten een extra oefenkans Nederlands”, verduidelijkt de schepen van Integratie.

Semper, het voormalige Centrum voor Volwassenenonderwijs, en het Centrum voor basiseducatie Ligo verwelkomen steeds meer nieuwkomers in hun opleidingen Nederlands in Strombeek-Bever. “De cursisten geven aan dat ze in handelszaken, drankgelegenheden en eethuizen vrij snel worden aangesproken in het Frans en het Engels, omdat ze het Nederlands nog niet goed machtig zijn”, zegt schepen van Integratie Bart Laeremans. “Zo missen ze een oefenkans Nederlands.”

De gemeente lanceert daarom een campagne. Ze haalde inspiratie in Asse. “Handelaars en uitbaters van cafés en restaurants krijgen kleine affiches en klevers om duidelijk te maken dat cursisten in hun zaak Nederlands kunnen oefenen”, licht Laeremans de campagne toe. “De cursisten van Semper en Ligo krijgen een pin met de vermelding ‘Spreek NL met mij aub’. Dat moet het contact tussen beide groepen bevorderen.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.