inbraak2.png

Grimbergen start BIN tegen diefstallenplaag

don 1 okt 2015

Grimbergen start vandaag met een buurtinformatienetwerk, kortweg BIN. Burgemeester Mertens hoopt op die manier de inbrakenplaag in de gemeente een halt te kunnen toeroepen.

“Wij zijn geïrriteerd, verontwaardigd, gefrustreerd… en nog veel meer. Afgelopen weekend heerste er immers een ware inbrakengolf in onze zone”, met die woorden reageerde  de politie van de zone Grimbergen op Facebook op de 13 inbraken die vorig weekend plaatsvonden. “Het feit dat we dit weekend kunnen beschouwen als een ‘zwart weekend’, doet ons eens te meer beseffen dat we dit niet alleen aankunnen. Jullie zijn voor een groot deel onze ogen. Dus vragen wij met aandrang om ons zeker te verwittigen wanneer jullie iets verdachts/ongewoons in de straat of wijk opmerken”, aldus nog de lokale politie van Grimbergen.

Om de oproep kracht bij te zetten lanceert burgemeester Mertens een buurtinformatienetwerk. Het eerste BIN dat de naam ‘Pierewacht’ meekreeg wordt opgestart in hartje Strombeek omdat hier het vaakst wordt ingebroken. Vorig weekend hebben al zo’n 45 inwoners zich aangemeld voor dit BIN tijdens een informatievergadering van de gemeente. Een buurtinformatienetwerk moet de sociale controle verbeteren. De leden staan in contact met de politie en zullen in de toekomst een sms of een mail krijgen bij verdachte incidenten. Of er ook BIN’s komen op andere locaties in de gemeente is nog niet duidelijk.