Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grote prikactie in Buizingen

Grote prikactie in Buizingen

In Buizingen, bij Halle, was er vandaag een grote prikactie. Het ging niet om stakers, wel om werkwillige artsen en verpleegkundigen die gratis een griepprik gaven aan collega-zorgverleners. Op deze manier wil men de jaarlijkse griepvaccincampagne op gang trekken. 

Aan het medisch huis in Buizingen voor één keer geen zieke patiënten. Wel aanwezig allerhande zorgverleners, zoals huisartsen, verpleegkundigen, apothekers en kinesitherapeuten. Zij kwamen allemaal om een spuitje tegen de griep.

Volgens Gerlinde Beerens,  huisarts uit Huizingen, is het zeer noodzakelijk dat gezondheidsmedewerkers zich laten inenten omdat zij veel in contact komen met patiënten. "Griep is zeer besmettelijk en dan kunnen wij vermijden dat die besmetting zich verder zet." 
 
Naast zorgverleners, richt de campagne zich vooral op de risicogroepen, zoals 65-plussers, zwangere vrouwen en chronisch zieken. Bij hen kan de griep grotere gevolgen hebben.
 
Voor de kostprijs moeten mensen uit de risicogroepen het niet laten. Zij genieten van de 3e betaler-regeling waardoor het zeer goedkoop kan gekocht worden.
 
 
Naast roodheid, zwelling of lichte pijn, zijn er overigens zelden andere bijwerkingen van een griepprik.