zoektocht_gooik.jpg

Grote zoekactie naar verdwenen volleyballer in Gooik

woe 24 jun 2015

De grote zoekactie naar een verdwenen volleybalspeler in en rond een boerderij langs de Hoevestraat in Gooik heeft nog niets opgeleverd. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. In de buurt werd onlangs ook het lichaam gevonden van Georges Appelmans. 

De politie is woensdagochtend de woning in Gooik binnengevallen en heeft verschillende gezinsleden die in de boerderij wonen meegenomen. De cel vermiste personen heeft daarna de volledige boerderij en de omgeving uitgekamd. Ook een veld langs de Drie Egyptebaan werd doorzocht.

Het parket van Halle-Vilvoorde blijft karig met commentaar. Woordvoerster Carol Vercarre heeft ondertussen wel bevestigd dat er een huiszoeking werd uitgevoerd in het kader van de verdwijning van de voormalige volleybalspeler Stephen Shittu (foto) uit Gooik, nu drie jaar geleden. Hij woonde met zijn vrouw en drie kinderen op een boerderij in Gooik. Maar op 6 april 2012 verliet hij zijn woning met een zwarte quad. Niemand heeft hem nadien nog gezien. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"31969","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"315","width":"610"}}]]

Vier personen werden gisteren verhoord, maar er werd niemand aangehouden. De huiszoeking is slechts gedeeltelijk uitgevoerd kunnen worden, er zal de komende dagen en weken nog verder gezocht worden.

In de buurt werd onlangs ook het lichaam gevonden van Georges Appelmans. Maar volgens het parket is er geen enkele link met dat of een ander dossier.