Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Halftijds afstandsonderwijs blijft behouden na paaspauze

Halftijds afstandsonderwijs blijft behouden na paaspauze

Niet alle leerlingen zullen na de paaspauze voltijds naar school kunnen gaan. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft in overleg met de onderwijskoepels en de vakbonden beslist dat de scholen volgende week niet volledig zullen heropenen.

De kleuterscholen en de lagere scholen openen volgende week opnieuw de deuren. Ook de leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs worden na de paasvakantie opnieuw voltijds op school verwacht. Maar voor de leerlingen uit de tweede en derde graad blijft halftijds afstandsonderwijs van kracht. De situatie blijft dus hetzelfde als voor de paaspauze.

“Als de coronacijfers gunstiger worden, kunnen ook de tweede en derde graad overschakelen naar voltijds contactonderwijs”, verduidelijkt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Leerlingen uit het Buitengewoon Secundair Onderwijs en het deeltijds beroepssecundair zullen wel voltijds naar school gaan. In het volwassenenonderwijs en het deeltijds kunstonderwijs geldt afstandsonderwijs.

Voor kinderen en jongeren uit het vijfde en zesde leerjaar en het secundair onderwijs blijft de mondmaskerplicht gelden. Tijdens lunchpauzes en speeltijden wordt aangeraden om zoveel mogelijk te werken in klasbubbels. De klasgroepen kunnen wel opnieuw gelijktijdig spelen en refters mogen weer open.

Woensdag komt het Overlegcomité samen.

Archieffoto