95875_atheneum_vilvoorde_1.png

Halftijds afstandsonderwijs voor leerlingen tweede en derde graad Vilvoorde

vrij 23 okt 2020

In Vilvoorde schakelen de secundaire scholen vanaf maandag over naar halftijds afstandsonderwijs voor de leerlingen uit de tweede en de derde graad. Dat maakte burgemeester Hans Bonte (sp.a) bekend. De maatregel geldt minstens tot een week na de herfstvakantie. De schooldirecties hebben begrip voor de maatregel.

De scholen op lange termijn open kunnen houden, met die ambitie nam burgemeester Bonte de beslissing om leerlingen van de tweede en derde graad van het middelbaar nog maar halftijds fysiek naar school te laten gaan. De coronacijfers in Vilvoorde zijn niet goed. Eerder moesten ook al een aantal scholen de deuren sluiten wegens te veel besmettingen onder de leerkrachten of moesten volledige klassen in quarantaine. Volgens Bonte creëert dit chaotische toestanden en is zo’n situatie op termijn onhoudbaar.

De beslissing is doorgepraat met alle betrokken partijen. De schooldirecties reageren begripvol. "Wij hebben er begrip voor, omdat wij ook zien in de cijfers dat Vilvoorde en omstreken donkerder rood kleuren dan pakweg West-Vlaanderen," legt Johan Van Engelant, directeur van het katholiek onderwijs in Vilvoorde uit. "Uiteraard gaan we na twee weken afstandsonderwijs evalueren. Bovendien hebben we de opdracht gekregen om ervoor te zorgen dat de minder sterke leerlingen of de leerlingen die thuis geen internetverbinding hebben extra te begeleiden."